Sådan finder du de perfekte gaver til pakkeleg

Har du også svært ved at finde ud af, hvilke pakkelegsgaver du skal købe? Dels fordi gaverne ikke skal være særlig dyre, og dels fordi folk er meget forskellige, så hvordan får man indfriet folks ønsker, når man ikke ved, hvem modtageren af ens gave er?

Først og fremmest er det en god idé at afstemme med de andre spillere, hvor mange gaver man hver især skal købe, og hvad budgettet er pr. gave. Vi anbefaler altid, at der minimum er to gaver til hver spiller, da det gør spillet meget sjovere, og da formålet på spillet naturligvis er at have det sjovt med sine venner, kolleger eller familie. 

Når man ved, hvad budgettet er, og hvor mange gaver man skal købe, er det blot om at komme i gang med det store gave-indkøb.

Her kommer nogle forslag til, hvilke gaver der er gode at komme med til et spil pakkeleg:

FORSLAG 1: Noget spiseligt/drikkeligt
Fordelen ved at komme med noget spiseligt/drikkeligt er, at man ved det ikke bliver smidt ud, da alle kan "bruge" gaven til noget.
FORSLAG 2: Noget at læse i
Man kan finde en del billige paperback-bøger, pixie-bøger, ugeblade, aviser eller lignende, og de fleste vil sætte pris på lidt læsestof, der kan stå i reolen, være tilgængeligt på toilettet eller ligge på sofabordet.

FORSLAG 3: Andre ikke-spiselige dagligvarer
Dette kunne fx være toiletpapir, hvide stearinlys, en opvaskebørste eller bagepapir. Her er fokus igen på, at det formentlig er noget folk rent faktisk kan bruge og dermed ikke en gave, der bliver smidt ud.

FORSLAG 4: Gaver specifikt til kvinder, mænd eller børn
Selvom man ikke ved, hvem der er modtageren af gaven, kan det stadigvæk være en sjov idé at købe gaver specifikt til kvinder, mænd eller børn. Gaverne kunne fx være hårnåle og skønhedsprodukter, barberskrabere og sokker eller legoklodser. 

FORSLAG 5: Spil og lege
Man kan fx prøve at finde kortspil, puslespil, terningespil eller andet, som man vil forvente, at folk synes er sjovt at spille/lege med.
FORSLAG 6: Hade-gaven
Det er en super sjov idé at købe en gave, man ved folk kommer til at hade, da dette kan skabe en masse sjov og ballade til spillet. Man kan ligeledes gøre det til en tradition at lade hade-gaven gå på tur til vinderen hvert år, og gøre det obligatorisk at vinderen af gaven skal have den fremme, indtil der er en anden vinder året efter.

Det er naturligvis kun fantasien, der sætter grænser, men det er en god idé at fokusere på at finde nogle gaver, som man regner med, at folk ikke bare smider ud - vi ønsker ikke at opfordre til køb af mere skrald og spild.

    Ønsker du at undgå, at folk smider din gave ud, er det en god idé at holde dig fra fx tøj, brugskunst eller lignende. Folk har forskellig tøjsmag og indretningssmag, så prøv ikke at købe lysestager, duge, potter og andre ting, der formentlig ryger på loftet eller i skraldespanden, hvis de ikke lige passer ind i temaet og stilen hos gave-modtageren.  

    Har du selv nogle super god gaveidéer til pakkeleg, så kom gerne med dem i kommentarfeltet, så andre eventuelt kan blive inspirerede :)

    Mvh. Louise


    Skriv en kommentar

    Bemærk venligst, at kommentarer godkendes inden de udgives.